
1 ώρα & 10 λεπτά
Mπριάμ στο φούρνο με κολοκυθάκια
Λαδερό καλοκαιρινό φαγητό, το εύκολο κλασικό μπριάμ στο φούρνο με κολοκυθάκια. Από την Κρήτη μέχρι το Αιγαίο από την Πελοπόννησο μέχρι την βόρεια Ελλάδα το κλασικό μπριάμ με μικρές παραλλαγές, είναι παραδοσιακή συνταγή. Κολοκυθάκια, πατάτες, σκόρδο, φρέσκια ντομάτα, ελαιόλαδο και μαϊντανός. Λίγα και απλά τα υλικά για το μπριάμ φούρνου αυτά τα λίγα που είχε η νοικοκυρά στον μπαξέ της. Ψημένα όλα σε μια στρώση με μπόλικο ελαιόλαδο. Συνταγή με λίγες θερμίδες ακριβώς όπως το έφτιαχναν παλιά και μας έχει μείνει αξέχαστο.